zaterdag 19 maart 2016

Recept voor een broodhaantje

Morgen is het PalmPasen en gaan we met de kinderen weer mooie PalmPaasstokken maken. Het broodhaantje dat op de stok komt, is kant en klaar te koop in de supermarkt of bij de bakker. Maar het is natuurlijk ook erg leuk om er zelf eentje te maken. Via deze link vind je een recept van Dr. Oetker, maar je kunt het natuurlijk ook zonder broodmix doen. Dan kun je dit recept volgen:

Voor 4 haantjes:
  • 500 g bloem
  • 1 tl zout
  • 1 zakje droge gist
  • 1 tl suiker
  • 3 dl. water of melk
  • krenten of rozijntjes
  • theedoek

In een kom doe je de bloem en het zout. Voeg de gist en de suiker toe. Schenk de melk (of het water) in het midden van de kom en kneed het goed door elkaar. Dek de kom af met een beetje warme vochtige doek. Zet het deeg op een warme plek en laat het rijzen tot de hoeveelheid deeg bijna verdubbeld is. Dit kan wel drie kwartier duren.Kneed van het deeg vier haantjes. (gebruik hiervoor bijvoorbeeld een uitgeknipte kleurplaat) Maak de oogjes met rozijnen of hazelnoten. Bak de haantjes op 200° ongeveer in 20 minuten gaar en goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten