zondag 21 februari 2016

De reis naar Pasen 2016


Zondag 21 februari
De reis naar Pasen, deel 2

Vandaag kwamen we samen voor het tweede deel van onze reis naar Pasen! Deze keer ging het over het doen van goede daden. Tijdens de Vastentijd is het namelijk ook heel belangrijk om te geven. We vroegen de kinderen om voorbeelden van goede daden en zij hadden goede ideeën, zoals geld inzamelen voor arme mensen, meer behulpzaam zijn voor je moeder of het hondje van een zieke buurvrouw uitlaten.
De kinderen kregen van ons een 'Venster van Vasten'; een kleurplaat van een glas-in-lood raam. Deze mochten ze in hun paspoort plakken. De bedoeling van het Venster van Vasten is dat de kinderen in hun omgeving goede daden gaan doen. Telkens als ze een goede daad gedaan hebben, mogen ze een vakje kleuren van hun Venster. Als we bij Pasen aankomen is het hopelijk een prachtig gekleurd glas-in-lood raam geworden. Wil je ook een 'Venster voor Vasten' maken, dan kun je hier klikken .




















Nadat ze het venster hadden ingeplakt, mochten ze nadenken over de komende week. Wat doen zij veel thuis en zouden zij kunnen minderen in het kader van het Vasten. Heel veel kinderen zeiden dat ze minder gingen snoepen. Ook minder naar een venstertje kijken, zoals de Ipad en de DS, werd genoemd. Ze hebben allemaal voor de komende week hun uitdaging opgeschreven. Volgende week gaan we vragen of en hoe het ze gelukt is en gaan we weer verder op onze Reis naar Pasen! We hopen jullie allemaal weer te zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten